Menü
Kosár

Hőálló Kerámia tojássütő 3-as

Hőálló Kerámia tojássütő 3-as
Nincs raktáron
Hőálló Kerámia tojássütő 3-as
  • Elérhetőség: Nincs raktáron
  • Gyártó: VITOS
  • Cikkszám: HO036674
  • Weight: 1.00kg
1 345 Ft
Nettó ár: 1 059 Ft

HŐÁLLÓ KERÁMIA TOJÁSSÜTŐ TÁL 3-AS

Nagyanyáink fõztjének felejthetetlen ízét rejti a  tojássütőtál. E használati, tűzálló edény már régen megnyerte a háziasszonyok tetszését. 
Hogyan használjuk?

A római vagy agyagtálat, sütőtálat,fazekat, edényt, használat előtt legalább fél órára áztassuk vízbe, de ha időnk engedi, akkor érdemes akár egy órát is a vízben hagyni, hogy jól megszívhassa magát. Első használat előtt minimum egy órát hagyjuk az új edényeinket a fürdőjükben, hogy utána jól bírják a kiképzést a sütőben.

A vizes cseréptálba aztán - elképzelésünk vagy a recept útmutatásai alapján - halmozzuk bele a hozzávalókat, és lefedve, a 190-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk be a tálat. A tálban készülő ételeknek nagyjából egy órára van szükségük, de húsok esetében ez az idő ennél jóval több is lehet. A magába szívott nedvességnek köszönhetően az ételünk a sütőben finoman megpárolódik, hozzáadott zsiradék nélkül is tökéletes lesz, és a fűszerek íze is jobban átjárja mind a zöldségeket, mind pedig a húsokat. Épp ezért fogyókúrázok számára tökéletes főzési módot kínál a római tál.

FONTOS TUDNI!

A cserépedényt nem csak hagyományos sütőben lehet használni, hanem kitünően alkalmas mikrohullámú sütőben való sütésre is. Ebben az esetben a tojásokat villával meg kell szurkálni. Minden ettől eltérő használat az edény repedését eredményezheti.

Kerüljük az edény hirtelen lehűtését, a sütőből kivett edényt célszerű deszkára vagy száraz törlőruhára tenni.
Használat után az edényt pár csepp mosogatószert tartalmazó meleg vízzel tisztítsuk.
A terméknek az Egészségügyi Minisztérium által engedélyezett 2061/1997 sz. minőségi bizonylata van, és megfelel a 708/1/91 és a 3281/75 sz. egészségügyi normáknak. Termékünk minőségét megfelelőnek találta a Svájci Fogyasztóvédelem Genfben működő Egészségügyi Szakosztálya, ahol az AN-06/20.031 számú rendelet alapján úgyszintén megkapta az élelmiszerre való használati engedélyt

Nyílt lángon TILOS használni! Kérjük helyezzen a fazék alá egy kis fémlapot!


HASZNÁLATA:

Kikenjük vajjal vagy margarinnal.
Beleütjük a tojást , megszúrkáljuk, díszitjük.
Mikrohullámú sütőbe helyezzük.
Durva szivaccsal és pár csepp enyhe mosogatószerrel tísztitsuk.
Szellős helyen tároljuk.

A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.